Spring naar inhoud

Nieuwetijdskind

september 4, 2013

Wieke is geen Nieuwe Tijdskind, evenmin lijkt ze erg spiritueel. Meer het type down to earth, poten in de klei.

De laatste tijd valt Wieke moeilijk in slaap. Ik ga soms bij haar liggen, lekker lezen en knuffelen, zodat ze rustig en ontspannen wordt. Ineens herinner ik me dat ik op de Vooropleiding Theater ademhalingsoefeningen kreeg. Op de middelbare school, deed ik die in bed als ik niet kon slapen of zenuwachtig was.

Het proberen waard, leek me. Wiek en ik liggen samen op bed. Op onze rug, handen op de buik. We ademen een tijdje rustig en liggen lekker. Ik zeg: voel je je ademhaling? Hij gaat steeds maar door, rustig in, rustig uit. Prompt houdt Wieke haar adem in, stijf perst ze haar lippen op elkaar. Als ze na een tijdje naar adem snakt zegt ze na het een diepe teug lucht. Zie je wel, mamma, je ademhaling gaat helemaal niet altijd maar door. Niets als je je adem inhoudt, en ook niet als je dood bent trouwens.

Een paar dagen later zitten we aan tafel. We praten over bidden en God. Laatst zagen Wieke en Jiska vrienden van ons bidden. Ik vertel waarom zij bidden, en zeg daarbij dat pappa en mamma weliswaar niet in God geloven, maar dat het wel heel mooi is, om soms stil te staan bij alle goede en mooie dingen in het leven. Bij dingen waar je dankbaar voor bent, en die niet altijd vanzelfsprekend zijn. Wieke kijkt me vragend aan. Dankbaar vervang ik door dingen waar je blij van wordt. Ik weet het, ik weet het mamma, gilt Wiek, iedereen wordt blij en gelukkig van SNOEP!

From → Wieke 5 jaar

One Comment
  1. Swanhilde permalink

    Wat ongelooflijk leuk, jullie blog! Heerlijk al die opmerkingen van Wieke.
    Tot morgen! x Swanhilde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: