Spring naar inhoud

Japie!

oktober 3, 2012

Japie is de klassenaap van Wieke. Een aap met gevoelige oren. Elk weekend mag hij met een kind uit de klas mee. Aan het eind van het weekend wordt een stukje geschreven over de avonturen van Japie.

Wieke en ik schreven:

Het is vrijdag 28 september 2012. Wieke wacht een verrassing, ze krijgt een logé. Japie mag het weekend met Wieke mee.

We lezen welke avonturen Japie allemaal heeft beleefd. Ermelo, wilde beesten en wel drie feesten. Dan de hele week school. Japie zal nu wel een beetje aan rust toe zijn.

Wieke in elk geval. Op het nippertje kon ze mee op schoolreis, net beter genoeg. En dan nu Japie te logeren. Wieke maakt een prachtig bedje voor Japie en gaat lekker slapen.

Jiska – Wiekes zusje – wordt zaterdag wakker met hoge koorts. Zieke kindertjes mogen bij ons thuis onder de leeuwendeken op de bank televisie kijken.

Speciaal voor Japie wordt het Pieter Konijn. Zo’n lekker rustig muziekje! Prettig voor gevoelige oren. Gemoedelijk zitten Wieke, Jiska, Japie en Lou en Pof (de

Later komen kinderen uit de buurt op bezoek. Allemaal komen ze Japie bewonderen.

De zon schijnt en Japie gaat lekker naar buiten. Spelen aan de kade, tussen de planten verstoppertje met de poezen.

Japie en Wieke maken een tekening:

En als Japie moe is, doet hij een tukje in de zon.

’s Avonds in bed is Wieke ineens een beetje verdrietig. Japie en Wieke hebben helemaal geen echte avonturen beleefd, snikt Wieke.

Japie kijkt blij en lijkt het prima naar zijn zin te hebben. Samen besluiten we dat avontuur ook in kleine dingen zit en soms vlakbij huis is.

Die nacht heeft Japie het zwaar. Niet alleen Japie heeft het zwaar. Jiska – Wiekes zusje – hoest, snottert, niest en blaft. Jiska heeft ook hele gevoelige oortjes, die snel ontsteken.

Jiska brult heel zielig. En oorverdovend. Wieke beschermt Japies oren en valt gelukkig weer in slaap.

De plannen voor zondag blazen we af. Niet vliegeren op het strand, maar spelen rond het huis. De zon schijnt en de wind tovert ook hier aan de kade prachtige golven tevoorschijn.

Japie gaat met Wieke en Wiekes pappa een stuk fietsen. Jiska hangt op de bank onder de leeuwendeken. We zien de Gruffalo. Een prachtige animatiefilm.

Dan lekker eten, met verse ananas. Voor het slapen krijgt Japie een streepjes pyjama aan. We poetsen tanden, lezen gedichtjes over dieren en gaan lekker slapen.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: