Spring naar inhoud

Coeliakie

mei 30, 2011

Na lang twijfelen de stap gezet. Jiska is zo vaak ziek en zielig, in de familie komt Coeliakie (Glutenintolerantie) voor, hoog tijd voor bloedonderzoek. 

Tim zag er enigszins tegenop. Met Wieke en Jiska in het OLVG, bloed prikken bij een kind van 18 maanden. Geen plezierig uitje. Ik stelde hem gerust. De patientenfolder was duidelijk. Spoedgevallen en kinderen gaan voor. 

Helaas nam het ziekenhuis de eigen folder niet zo nauw. Ongeveer anderhalf uur nadat ik ze allang terug verwachtte kreeg ik een mail. 

"Pffff gelukt! Ging niet makkelijk. Moest eerst een half uur wachten in de Lichtstraat, toen melden bij de balie, toen weer een kwartier wachten. Werden eerst naar een hokje gestuurd in een grote ruimte, maar daar stuurden ze ons naar een kamer omdat Jiska nog jong is en ongetwijfeld een keel op ging zetten. Eerst werd er in de rechter arm geprikt, maar ze konden geen bloedvat vinden. 'Laten we Renée er maar bijhalen' zeiden ze toen. Renée was het type vrouw die je achter de bar van een kroeg met Perzische tapijtjes zou verwachten. Ze kon na wat roeren in de linker arm uiteindelijk toch een vat vinden. 3 buisjes zijn er afgetapt. Jiska natuurlijk over de rooie."

Arme pompoen….maar Coeliakie heeft ze niet.

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: