Spring naar inhoud

Koninginnedag

april 30, 2010

Koninginnedag 2007: zoals al jaren. Boot in de gracht, dampende, stampende dansende menigte. Ongegeneerd uit je dak gaan. Het is Koninginnedag…

Koninginnedag 2008: Wieke 4 dagen oud. Stralend weer. Een vervreemdende gewaarwording. De knaloranje hoes van het voedingskussen en het uitzicht op de Amsterdamse gracht herinneren ons aan Koninginnedag. Het lijkt een andere wereld. Ver ver weg van onze oase. De sfeer van valium en extase van een pasgeboren baby.

Koninginnedag 2009: zwanger en Wieke net 1 jaar. Koninginnedag? Wat was dat ook alweer? Een vrije dag dus uitslapen. De stad in? Het terras is heerlijk, waarom de drukte opzoeken met een klein kind. Uiteindelijk lekker naar bij de Brouwerij. Met Ron en Jaap. De bovenburen waaien aan. Silvio en Wieke vermaken zich uitstekend.

Koninginnedag 2010: Wieke 2 jaar, Jiska 6 maanden. We genieten weer van uitslapen. Voor het eerst slaapt Jiska na een voeding om 23.00 echt door. Om 7.45 maken we haar wakker. We genieten van een extra dag met z’n allen.

Weer met de bovenburen op stap. Op zoek naar een triptrap. De kindermarkt op de Louise Wenstraat. Silvio en Wieke rennen rond. Micha en Jiska slapen op de borst, bij Sandra en bij Tim.

Met triptraps, hobbelpaard, vele puzzels en boekjes komen we thuis. Wieke, Jiska en ik gaan slapen. Wieke wordt wakker en is ziek. Ze knuffelt me in bed. En spuugt me daarna onder. Hoop wassen op Koninginnedag dus.

Wieke valt eind van de middag bovenop me op slaap. Ze ligt opgekruld tegen me aan. Heel zeldzaam. Ik kijk naar buiten. Mensen met oranje kroontjes schuiven voorbij. Dat is waar ook…Koninginnedag.

Jiska krijgt voor het eerst vast voedsel. In de nieuwe triptrap. Broccoli. Ze trekt een rare snoet. Ik bedenk me dat worteltjes gepaster waren. Koninginnedag immers. Even later liggen ze in bed.

Img_4111

Img_4100

Ik kijk naar buiten. Verweesde oranje mensen lopen langs de gracht. In de boom hangt een oranje kroontje. Koninginnedag.

One Comment
  1. dezelfde feestdag, toch steeds weer anders. Mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: