Spring naar inhoud

Transformatie

februari 27, 2010

Hoe gaat het nu met Jiska? Goed! Echt heel goed.

Tim en ik mailden over de ontwikkelingen. Tim schreef:

"Ben zo blij dat Jiska gewoon een gelukkige baby blijkt te zijn, pak van m’n hart. Nu hopen dat ze het vast kan houden. Die nachtvoeding gaat er vast vanzelf tussenuit. Moeten we nog maar even de tijd geven."

Voorbij zijn de krampjes. Voorbij de tijd dat Jiska vooral heel gespannen was. Zo’n klein lijfje helemaal in elkaar gevouwen. Voorbij de wanhoop als Jiska weer eens over haar toeren was, maar ook niet wilde drinken en niet wilde slapen.

Tuurlijk jengelt Jiska nog wel eens. En ze huilt ook echt nog wel, maar niet zo vaak en niet zo intens. Een groot deel van de dag zien we een hele andere Jiska. Lachend, zelfs schaterlachend, grijpend, contact zoekend, nieuwsgierig. Zo fijn.

One Comment
  1. Dit klinkt zó als Madelief. Wij waren met BRecht een tevreden baby gewend met de eerste twee maanden een ‘huiluurtje’. En Madelief ‘r tweelingbroer was ook zo tevreden. Maar Madelief… Ze huilde en huilde en sliep niet en dronk slecht en huilde en keek altijd getergd. Ik zat vreselijk ik de zenuwen. Madelief moest wel iets mankeren. Tot we ontdekten dat Madelief wel sliep als ze op-haar-buik-op-onze-buik wel sliep.Ik heb haar eigenwijs overdag op haar buik laten slapen en legde haar pas ’s nachts op haar rug. En dan sliep ze wel want dan was ze groggy van de voeding die opeens wat beter ging. Pas toen Madelief al bijna een jaar was hebben we haar voor het eerst horen lachen #zien lachen was wel eerder gebeurd…# en sindsdien is het alleen maar beter gegaan. Dat wil zeggen; Madelief is nu een hoogsteigenwijs en eigengereid lekker grietje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: