Spring naar inhoud

Dinsdag

december 24, 2009

Afgelopen dinsdag was ik voor het eerst de hele dag alleen met Wieke en Jiska. Voor Jiskaxb4s geboorte zag ik daar absoluut niet tegenop. Ik schreef al eerder over de Wieke en Nuala idylle. Geen enkel probleem leek het me dus.

Toen Jiska er eenmaal was, en alles toch wat minder soepel liep dan verwacht, begon ik tegen die eerste dag helemaal alleen op te zien. Gelukkig hoefde ik het niet meteen alleen te rooien. Oma Tim was hier elke dinsdag.

Afgelopen dinsdag niet. Toen Wieke al voor half 8, en voordat ik Jiska had gevoed, wakker werd, schrok ik even. Dit zou vast een zware dag worden. Het tegendeel bleek waar. Jiska lijkt echt over de ergste krampen heen. Ze was goedlachs en vrij ontspannen. Wieke was gezellig, ze kletst je de oren van je hoofd.

Om half 8 lagen Wieke, Jiska en ik in het grote bed. Wieke en Jiska ieder met hun eigen melk. Jiska viel aan de borst weer in slaap. Wieke en ik gingen ontbijten. Onverdeelde aandacht voor Wieke.

Daarna op stap. Koffie drinken bij broer/oom de psychiater, tante Jacq uit Oz, Nuala en Max. Thuisgekomen was Jiska onder zeil. In slaap gevallen in de draagzak. Met zak en al in de box gelegd. Wieke ‘Kleine beer’ en nog 10 boeken voorgelezen, geknuffeld en in bed gelegd.

Een oase van rust tot bijna 3 uur. Uitgevonden dat je prima boekjes kan lezen, terwijl je de borst geeft. Anders dan Wieke vroeger, drinkt Jiska gewoon door als ik praat.

Wieke vindt meehelpen Jiska verzorgen leuk. Luiers aangeven, luiers weggooien, Jiska aaien, kijken of we Jiska aan het lachen krijgen. Te lang moet het alleen niet duren. Wieke zegt dan resoluut: "Jiska slapen!" en ze bedoelt, Jiska heeft genoeg aandacht gehad, nu is het mijn beurt.

2 reacties
  1. Wat fijn dat het allemaal heel erg mee leek te vallen en dat Jiska ook gewoon lekker doordrinkt als je Wieke voorleest. dat scheelt wel, zo krijgt Grote Zus ook wat extra aandacht.
    Heerlijk, zo’n dagje. En nu maar hopen dat dit geen eenmalig lucky shot was en elke dinsdag zo mee gaat vallen als afgelopen dinsdag.

  2. En het gaat nu en dan nog flink tegenvallen! Maar meestal zijn het dagen vol prachtige momenten.

    Liefs drukke mama Hilde!

    P.S. Fijne kerstdagen bij jullie kerstboom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: