Spring naar inhoud

Vriendschap?

juli 26, 2009

Wieke probeert hartstochtelijk vriendschap te sluiten met Pof. Ze zwaait, kirt en gilt enthousiast zodra ze Pof ziet, en wil kusjes geven. Ook het – zachtjes Wieke, zachtjes Wieke – aaien gaat best goed.

Vanmiddag deed Wieke een ultieme daad van vriendschap. We waren thee aan het drinken uit Wiekes serviesje. Roeren met het lepeltje en dan doen of je thee drinkt uit het kopje.

Niet altijd even zachtzinnig komt Wieke met haar kopje op je afrennen, duwt het tegen je mond en wacht met stralende blik tot je hmm lekker Wieke of iets dergelijks roept.

Ik had al een paar kopjes gekregen. Pof lag vlak naast mij. Ineens kreeg Wieke Pof in de smiezen. Pof en Wieke vrienden? Pof dus ook thee!

Wieke rende op Pof af en pardoes kreeg Pof het kopje tamelijk hardhandig tegen haar snoet gedouwd. Pof kon het niet waarderen. Wieke keek beteuterd. Een totaal onbegrepen gebaar van vriendschap.

From → Wieke 2 jaar

One Comment
  1. ach gut… hihi! Arme Pof en arme Wieke.

    Fee-Luna wil ook maar niet begrijpen dat de katten bang worden van haar enthousiaste gegil als ze ze in de gaten krijgt. Elke keer hoor ik haar weer verontwaardigd roepen “Nee Poes!” als ze snel de benen nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: