Spring naar inhoud

Oma!

november 23, 2008

Oma’s zijn geweldig! En lief. En onmisbaar. En fantastisch!

Broer/oom de psychiater, de tante uit Oz en Nuala maken zware tijden door. De tante uit Oz is al een aantal keren in het ziekenhuis opgenomen. Complicaties tijdens zwangerschap. Dat geeft een hoop stress.

Broer/oom de psychiater dacht haar een tijd geleden een gunst te bewijzen. Als je uit het ziekenhuis komt, wil je natuurlijk je haar wassen. En tante uit Oz heeft een prachtige bos bijna kroezende krullen. Speciale shampoo dus.

Broer/oom de psychiater ging naar de kapper, rende naar binnen, rende naar buiten en struikelde. Ribben gekneusd en hand op 2 plaatsen gebroken. Nuala van bijna anderhalf, een ouder die niet kan tillen en een ouder die niet mag tillen, en soms ineens weer in het ziekenhuis ligt.

Nuala wordt er onrustig en aanhalig van. Blij en verdrietig tegelijk als mama er weer is, boos en opstandig als papa haar niet wil optillen. Lief en knuffelig op andere momenten.

Tim en ik helpen waar we kunnen. Met Wieke en 2 banen, waarvan 1 kersverse is de rek er vrij snel uit. Nuala is een lieverd en normaal heel makkelijk. Nu – begrijpelijk – wat minder. 2 kinderen, bacteriën uit 2 crèches en gebroken nachten vroegen hun tol. Ik kreeg griep. Tim – met in de ochtend hulp van broer/oom de psychiater met hand in gips – moest het alleen rooien.

Toen Tim donderdagnacht weer uit bed moest, omdat tante uit Oz net thuis weer naar het ziekenhuis moest, vonden de Oma’s het genoeg. Oma Tim is vrijdagochtend naar broer/oom de psychiater getogen om schoon schip te maken. Oma mum kwam vrijdagavond en blijft tot maandochtend bij Nuala en broer/oom de psychiater. Ze regeert met ijzeren hand en Nuala is dol op haar.

Heerlijk voor broer/oom de psychiater en tante uit Oz, maar ook voor ons.

Oma’s zijn fantastisch!

From → Wiekes 5e maand

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: