Spring naar inhoud

Afscheid

oktober 18, 2008

Gisteren was mijn afscheidsborrel van mijn oude werk. Vanuit mijn nieuwe werk stapte ik de trein in om op de Zuidas mijn oude kantoor binnen te gaan. Financiële  crisis of niet, de Zuidas blijft een fiere, imposante omgeving met al haar banken en advocatenkantoren.

Vertrouwd en vreemd om langs de receptie naar mijn oude kamer te lopen. Het Jip & Janneke plaatje hing nog naast het naambordje, waar mijn naam niet meer op stond. Het voelde even alsof ik zo weer achter ‘mijn’ bureau kon kruipen en weer met ‘mijn’ vertrouwde dossiers en cliënten aan de slag zou gaan. Lieve S zat achter haar bureau en ik wilde haar vragen: "weet jij waar ik (….) ook al weer gelaten heb", maar bedacht dat niets van mij meer daar is.

Tegelijkertijd voelde het alsof ik al heel lang weg ben. Dat is natuurlijk ook een beetje zo. Vanaf maart verlof, even terug en weer weg. Nog belangrijker, in maart ging ik weg en nam ik – tijdelijk – afscheid van mensen. Veel zijn inmiddels ook weg, tijdelijk bleek definitief. Zoveel mensen die voor mij wezenlijk en kenmerkend zijn voor de afgelopen 8 jaar, zijn allang gevlogen.

Gelukkig werd ik uit mijn gepeins opgeschrikt door het kenmerkende gebulder van E. "Kleine rooie garnaal, wat doe je nu toch? Heb je al spijt, kom je al terug?"

Ruim 6 jaar hebben we intensief samengewerkt, mooie zaken gedaan, serieuze gesprekken niet geschuwd, en ontzettend veel plezier gehad. Wat heb ik graag voor E. gewerkt en ontzettend veel geleerd. Ineens is afscheid dan toch moeilijk. 

From → Wiekes 4e maand

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: