Spring naar inhoud

Achterhaald

juli 29, 2008

Vanochtend wilde ik orde op zaken stellen bij de Wiekepedia. Ik sla wel eens kladberichten op. Vaak alleen een titel. Soms een titel en wat steekwoorden. Uiteraard met de bedoeling daar later nog een stukje van te maken.

Dat moet je dan wel snel doen, merkte in vanochtend.

Zo kwam ik als titel Zen tegen. Uit de tijd dat Wieke niet alleen zelf van de valium leek te hebben gesnoept, maar ook een rust uitademde die voor de hele omgeving elk verdovend middel overbodig maakte.

Ook One track minded mier is achterhaald. Inmiddels is veel meer interessant dan alleen voeding. Sterker, soms vragen andere dingen in de omgeving zoveel aandacht dat Wieke spontaan halverwege een voeding de tepel los laat.

Vroeger blijft. Vroeger is ook voor mij ineens veel dichter bij nu Wieke juist een nieuwe dimensie aan toekomst geeft. In Vroeger wilde ik iets schrijven over de brief die ik rond kerst 85 ontving, zeilend in Melbourne. Broer de psychiater schrijft dat hij achterneef Joris de woorden Janneke in Australië probeerde te leren. Joris – heel klein toen nog – vroeg namelijk naar me.

Vorige week zag ik Joris bij de 50e verjaardag van zijn moeder. Tegen de 2 meter, volwassen, vriendin en heel lief voor Wieke (voor alle kinderen trouwens). Ik vond dat een mooi moment. Mijn achterneefje, inmiddels beer van een vent, waarmee ik zoveel gespeeld heb toen hij een klein mannetje was en kleine Wieke.

From → Wiekes 2e maand

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: