Spring naar inhoud

Wiekes tentje

juli 25, 2008

Wieke slaapt thuis in de oude Hindelooperwieg waar ook mijn broers en ik in sliepen. In de wieg ligt het prachtige lapjesdekentje waar Tim als kind ook onder sliep. Hoewel slapen…het verhaal wil dat Tim pas sliep nadat hij elk lapje weltrusten had gewenst.

Img_1058

Op pad neemt Wieke radicaal afscheid van de slaapgeschiedenis van haar ouders. Geen oude wieg of dekentjes, maar een echt tentje.

Product_kids_travel_bed_polyester_5

Een beschut eigen plekje en inmiddels helemaal thuis voor Wieke.

Inmiddels heeft Wieke in St. Nicolas, Groningen en Haren in de tent gewoond en tot groot plezier. De afgelopen dagen hebben we nogal lopen slepen met Wieke. Vanuit St. Nicolas naar Antwerpen door naar Amsterdam, snelle stop Bussum vervolgens Groningen en Haren.

Veel nieuwe omgevingen en een hoop prikkels. En Wieke zuigt die allemaal op. Grote blauwe ogen en maar kijken, lachen en lawaai maken.

Img_6297

In die stormachtige tijden is Wiekes tentje een oase van rust. Zelfs in die mate dat Wieke, als ze een beetje schrok van weer een nieuwe omgeving en de ogen paniekerig heen en weer schoten, in de tent tot rust kwam. Zelfs meer dan in mijn armen.

Nicht Nuala denkt heel anders over het tentje. Ontzettend interessant vind ze zo’n tentje maar slapen, ben je mal dat doe je toch in bed? En ook Groningse Justus heeft tot nu toe hele andere ideeën bij de tent. Zijn moeder mailde:

"Justus vond het heel interessant om erin rond te kruipen, zijn snuit in het gaas te duwen, het houtje-touwtje-systeem te doorgronden en te ontmantelen, te proberen zijn speen door het gaas te gooien en vervolgens verbaasd te constanteren dat het niet wilde."

 

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: