Spring naar inhoud

Ochtendritueel II

mei 19, 2008

Van het weekendochtendritueel zagen jullie al een foto. Wieke lekker in haar blootje (op luier na dan) op Tims blote borst. Vinden ze allebei heerlijk.

Door de week ziet het ochtendritueel er wat anders uit. En zijn er allerlei variaties (streng verboden door de rust, reinheid, regelmaatmaffia. Elke dag dient een exacte kopie van de vorige te zijn…vreselijk saai!).

Soms ben ik heel vroeg wakker, nog voordat Wieke wakker is. Ik stap dan onder de douche en blijf daar eindeloos. Haarmaskertje, lekker scrubben, buik in de olie verzin het maar.

Dan, terwijl Tim zich ook zo ongeveer klaar maakt voor de dag, klop ik bij Wieke aan. Soms nog slapend, soms wakker. Geef haar de borst en sla dan aan het Wieke verwennen. Alle plooitjes inspecteren en dan lekker haar hele lijfje masseren. De olie wrijf ik eerst warm tussen mijn handen. Als ik daarna mijn warme handen op Wieke leg, voel je dat hele lijfje ontspannen. Voetjes wrijven, beentjes, buikje in de olie, ruggetje in de olie, armpjes…

Vooral in de eerste twee weken, toen ik extreem hyper was, was dit een favoriete ochtendbesteding.

Sinds ik weer op aarde ben geland, word ik ook weer geplaagd door de kwellingen die normale stervelingen lastig vallen. Eerst bevallen en dan 2 weken nauwelijks slapen, vraagt onvermijdelijk zijn tol. Soms ben ik echt heel moe.

Na een ‘wild’ weekend (Wieke voor het eerst naar broer de psychiater, Tim en ik op stap) was ik gisteren echt te gaar. Heerlijk na het eten op de bank onder slaapzakje in slaap gevallen (volgens mij hebben Tim en ik zelfs heel even samen liggen slapen). Af en toe werd ik door Tim gewekt voor de hoognodige Wieke voeding, en om in bed te gaan liggen.

Vanochtend hebben we deze routine nog maar even voorgezet. Tim kwam om half acht een frisse, schone Wieke brengen. Voeden en daarna lekker samen in het grote bed doezelen. Beetje kroelen, beetje slapen, beetje spelen, beetje voeden.

Pas om elf uur opgestaan met Wieke.

Heerlijk zo’n ontzettend lui ochtendritueel!

From → Wiekes 11e maand

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: